Mistä syntyy Hetki- salaattien rapeus?

Mistä syntyy Hetki- salaattien rapeus?

Hetki Salaattipussien salaatit ovat valmiiksi pestyjä ja ihanan rapeita. Mistä niiden rapeus oikein tulee? Tervetuloa Freshin Pietarsaaren salaattilinjalle!

Fresh Servant

Vihreää kultaa käsitellään Freshin Pietarsaaren tehtaalla tuhansia kiloja päivässä. Tämä tarkoittaa, että suomalaiset syövät salaattia todella reippaasti! Salaattien tullessa Freshille, niiden laatu ja lämpötila tarkastetaan, jonka jälkeen ne siirretään varastoon odottamaan jatkokäsittelyä. Ennen kuin kukko ehtii aamulla edes venytellä, starttaa Freshillä ns. pesulinja klo 5.00.

 

 

Määrällisesti ajateltuna, salaattien ehdotonta ykköstilaa pitää jäävuorisalaatti. Pallomaisia jäävuorisalaatteja käsitellään linjalla jopa 8 tonnia päivässä. Salaatit siirretään aluksi raaka-ainelinjalle, josta ne menevät automaattiseen kannanpoistoon. Pelkällä automaatiolla ei kuitenkaan selvitä mistään vaiheesta, vaan tarvitaan myös silmiä ja käsipareja. Kannanpoiston jälkeen salaatit siirtyvät kuljetuslinjalle laatutarkastukseen. Täällä salaateista poistetaan niihin mahdollisesti jääneet kannat sekä huonot lehdet.

 

Laatutarkastuksesta salaattien matka jatkuu leikkuukoneelle. Leikkuukoko säädetään sen mukaan, mihin salaatit käytetään. Leikatut salaatit siirtyvät pesualtaaseen, missä veden lämpötila pidetään mahdollisimman alhaalla, eli hyisessä 4-5 ⁰C:ssa. Pesualtaassa olevien vesipyörteiden ansiosta salaattiin jäänyt multa irtoaa. Pesun jälkeen salaateista valutetaan enin vesi pois, jonka jälkeen ne pääsevät toiseen pesuun. Pesuvesi vaihdetaan 3-4 kertaa päivässä tai useammin riippuen mm. raaka-aineen multaisuudesta.

 

 

Jäävuorisalaatin lisäksi pesulinjalla kulkevat mm. frisee-, romano- ja jääsalaatti. Monet salaatit leikataan kuitenkin käsin, joten ne eivät kulje automaattisen leikkauksen kautta. Valmiit salaattisekoitukset sekoitetaan usein jo pesuvaiheessa.
Pesun jälkeen salaatit ohjataan sentrifugiin, missä niistä lingotaan ylimääräinen vesi pois. Linkouksen jälkeen salaatit annostellaan Hetki Salaattipusseihin.

 

Eli mistä on rapeat salaatit tehty? Siihen vaikuttaa 3 tärkeää asiaa – raaka-aineen laatu, pesuveden alhainen lämpötila sekä supertehokas linkoaminen. Niistä on rapeat salaatit tehty.

Entä minne viedään salaattien kannat ja lehdet, jotka eivät kelpaa salaattipusseihin? Salaattilinjan hävikki on n. 15-20 %. Kotona hävikit pudotetaan usein biojäteastiaa, mutta Freshillä ne lähtevät kohti Mushin tehdasta, missä ne käytetään lemmikkieläinten ruoanvalmistukseen.

Vastuullisesti valmistetut ja valmiiksi pestyt salaattipussit on suunnitteltu helpottamaan arkeasi. Aukaise pussi ja nauti.

Kommentit

kommentit